Rælingen kommune ble flyttet fra tiltaksnivå A til B fra og med torsdag 6. mai, og gjenåpner samfunnet igjen sakte. Biblioteket har fått grønt lys, og vi åpner dørene for publikum igjen på mandag 10. mai, kl. 12.00. Vi oppfordrer til å sjekke Rælingen kommunes hjemmesider for mer informasjon om situasjonen og gjeldende regler i kommunen. Vi ber dere også lese gjennom våre regler for smittevern, og sette dere inn i disse.

Biblioteket får følgende åpningstider fra og med mandag 10. mai:

Mandag – onsdag: 12.00 – 19.00
Torsdag – fredag: 12.00 – 15.00

Vi holder også åpent lørdag 29. mai kl. 11.00 – 15.00.

Smittevern

Biblioteket tar smittevern på alvor, og spriter og vasker flater rutinemessig. I tillegg gjelder følgende smittevernsregler på biblioteket:

• Er du syk eller har luftveisymptomer kan du ikke gå inn på biblioteket.
  • Er du i karantene kan du ikke gå inn på biblioteket.
  • Ved inngangen til biblioteket står håndsprit, og alle må desinfisere hendene før de går inn på biblioteket.
  • Det er kun tillatt med 25 personer inne i biblioteklokalet samtidig, i tillegg til de ansatte.
  • Hold god avstand. Man skal ha minst to meter til andre, med unntak for kortvarige passeringer.
  • Når det ikke er mulig å holde minst én meters avstand, ut over kortvarige passeringer til andre enn husstandsmedlemmer, skal det brukes munnbind.
  • Ikke opphold deg unødvendig på biblioteket. Det er dessverre ikke mulig å sette seg ned, lese aviser eller magasiner, spille PlayStation, eller skrive ut dokumenter.
  • Lånere bes reservere det de vil låne via epost, telefon eller bibliotekets katalog på nett.
  • Låner får beskjed på sms/epost, når materialet er tilgjengelig. Materialet lånes ut på vanlig måte i skranken.
  • All betaling skjer ved bruk av Vipps.