Låneregler

 1. For å få lånekort må du vise legitimasjon og godta disse reglene.
 2. For barn under 15 år kreves foresattes underskrift for å få lånekort.
 3. Det er gratis å låne på biblioteket.
 4. Materiale som ikke biblioteket har i samlingen, kan bestilles inn fra andre bibliotek.
 5. Det du har lånt kan leveres på det biblioteket som passer deg.
 6. Nasjonalt lånekort kan brukes på de fleste bibliotek i Norge. Kortet gir også mulighet for og selv bestille bøker fra andre bibliotek på internett (Norgeslån). For å få nasjonalt lånekort må personnummer oppgis.
 7. Lånekort skal vises ved lån. Har du glemt kortet kan du låne mot å vise legitimasjon. Kortet er personlig og skal ikke overlates til andre. Du er ansvarlig for alt som lånes på lånekortet.
 8. Du er selv ansvarlig for å melde fra ved endring av adresse, telefonnummer eller e-post.
 9. Ved tap av kort utstedes et nytt mot et gebyr på kr. 20.
 10. Lånetid for bøker, lydbøker og tidsskrift er 4 uker. Lånetid på film er 1 uke. TV-serier og spill har utlånstid på 2 uker. Ved lån fra andre bibliotek kan utlånstiden variere.
 11. Lån kan fornyes dersom ikke andre venter på materialet. Det kan enten gjøres via «Mine sider» på hjemmesiden vår, eller ved å ta kontakt med biblioteket.
 12. Ved levering etter forfallsdato påløper purregebyr. Tapt eller skadet materiale erstattes etter vedtatte satser. Materiale som ikke er levert etter tredje purring anses som tapt og det vil bli sendt regning. Etter at regning er sendt er det ikke mulig å levere materiale.
 13. Brudd på låneregler kan medføre tap av lånerett.