Her er noen vanlige spørsmål vi får i forbindelse med at vi har stengt på grunn av smittevernsreglene og tiltakene mot spredning av Covid-19:

– Lånefristen min går snart ut, kan jeg fornye?
Alle har fått utvidet lånefrist så lenge vi har stengt, og vi oppfordrer til å beholde det dere har lånt fram til vi åpner igjen. Unntak er materiale innlånt fra andre bibliotek, som vi oppfordrer dere til å levere hvis dere kan.

– Hvordan får jeg levert det jeg har lånt?
Alle har fått automatisk forlenget lånetiden sin til vi er åpne igjen, men hvis du har sterkt behov for å levere, kan du legge det du har lånt i kassa utenfor biblioteket.

– Får jeg purring?
Nei, vi sender ikke ut purringer så lenge vi holder stengt.

– Kan jeg låne noe mens dere har stengt?
Ja, vi tilbyr takeaway. Bestill det du ønsker å låne ved å sende e-post til biblioteket@ralingen.kommune.no, eller bestill/reserver på nettet eller i appen Bibliofil.

– Hvordan får jeg det jeg har bestilt?
Vi gir deg beskjed når det er klar til henting. Du henter det du vil låne i servicetorget på rådhuset, mellom kl. 08.00 og 15.00 på hverdager.

– Jeg skal teste meg for korona, kan jeg hente det jeg har bestilt?
Nei, de som er i karantene eller isolasjon skal ikke komme inn på rådhuset.

– Jeg har behov for å skrive ut noe, kan jeg gjøre dette hos dere?
Nei, dessverre har vi ikke mulighet til dette. Dette gjelder også når vi har åpent, da vi for tiden ikke har noen teknisk løsning for dette.

– Hvordan bruker jeg de digitale tjenestene til biblioteket (Libby, BookBites, PressReader, o.l.)?
Du finner informasjon om de digitale tjenestene på hjemmesidene til Viken fylkesbibliotek, Lommeboka.

Hvis du fortsatt lurer på noe, kan du sende oss en e-post til biblioteket@ralingen.kommune.no eller ringe oss på telefon 63 83 52 41 (telefontid kl. 10.00 – 14.00).